achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Tieners   >   Jongere van de maand: Jordi

Jongere van de maand: Jordi

Jordi Joosten (18 jaar) is in 2018 mee geweest met de bisdombedevaart naar Assisi. De reis heeft een bijzondere invloed gehad op zijn geloofsleven. Sindsdien is hij actief als onder andere begeleider bij het tienerkamp BreakOut en wil hij een eigen tienergroep op gaan zetten in Schagen. Reden genoeg om hem te benoemen tot jongere van de maand.


Hey Jordi, kun je vertellen wat Assisi met jou gedaan heeft?

In Assisi heb ik gemerkt dat geloof voor mij een veel grotere speelt dan dat ik dacht, het heeft mij doen inzien dat er een groter geheel is dan alleen ik en mijn omgevjng(vrienden en familie). Het heeft ervoor gezorgd dat ik mijn weg op mijn eigen manier terug heb gevonden tot God. En hier put ik veel meer geluk, kracht en vooral zelfvertrouwen uit dan dat ik eerst had. En dat is iets wat ik 2 jaar na deze geweldige reis nog steeds dagelijks merk in mijn leven.


Je bent begeleider bij tienerkamp BreakOut, waarom vind je dat belangrijk om te doen?

Ik vindt het belangrijk dat ik tieners, die misschien wel er hetzelfde in stonden als ik in het begin van mijn reis jaar Assisi, kan helpen bij het vinden waar zij naar zoeken. Daarnaast is het ook voor mij zelf een moment waarop ik meer diepgang en (nog) meer vertrouwen vind in God.


Een eigen tienergroep in Schagen, vanwaar dit verlangen?

Komt eigenlijk voort uit het feit dat ik zelf na Assisi en BreakOut het praten en samenzijn met leeftijdsgenoten erg miste, als je elkaar wat vaker ziet bijvoorbeeld in zo'n tienergroep dan is dat leuk en gezellig, maar bovenal ben je samen met je vrienden bezig te leren over het geloof en dichter bij God te komen.


Wat heb je met de tienergroep voor ogen?

Tot nu toe is er helaas nog niet veel van gekomen, dit omdat mijn agenda en de agenda's met wie ik samenwerk mekaar niet echt lagen. Maar binnenkort hebben we een gesprek waarin we gaan beginnen met een concrete uitwerking van het plan. Maar het zal ongeveer uit komen op een groep jongens en meisjes die na hun vormsel op zoek zijn naar meer verdieping en dit graag in de buurt willen doen samen met leeftijdsgenoten. De bijeenkomsten zullen de ene keer catechese bevatten, een andere keer een gesprek over geloofservaringen, en soms ook gecombineerd met lekker spelletjes spelen of samen avondeten.

 

Mocht je iemand willen nomineren voor jongere van de maand, stuur een mailtje naar info@jonbisdomhaarlem.nl 

Gerelateerde artikelen Tieners | Jongeren | Jongerevandemaand
share on facebook share on twitter share via email