achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
12-15

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Tieners   >   Tienerprogramma Assisi 2018

Tienerprogramma Assisi 2018

Je meivakantie invullen zoals je nog niet eerder hebt gedaan? Ga mee op ontdekking naar een prachtig stukje Italië. Assisi, de stad waar Franciscus en Clara vandaan komen, twee gewone mensen met een bijzondere missie. Ze maakten een verschil in de wereld, tot vandaag de dag! Deze heiligen gaan we ontdekken, de stad Assisi en natuurlijk een mooie tijd beleven in een mooie stad en met een bruisende groep. Jij bent welkom, jou willen we graag mee op deze bedevaart!

Van 30 april t/m 5 mei 2018 gaan we met het bisdom richting Assisi! Er is een speciaal tienerprogramma georganiseerd voor tieners van 14 t/m 17 jaar. In het onderstaande bericht delen we een aantal mooie programmaonderdelen, zo weet je beter wat jou te wachten staat in Assisi. Inschrijven kan tot 1 maart. LET OP!: Er wordt nog gewerkt aan het definitief maken van de activiteiten. We houden nog een kleine slag om de arm totdat het definitieve programma vaststaat.

Contact: Matthijs Jansen

Mail: m.jansen@bisdomhaarlem-amsterdam.nl 

Tel: 023-5112635

Direct aanmelden!

Klik hieronder op 'Meer' voor programma per dag!

PROGRAMMAONDERDELEN VOOR TIENERS PER REISDAG
Meer >>

In Assisi wordt er apart van het volwassenprogramma super leuke tienerprogramma georganiseerd. Het programma is voor tieners van 14 t/m 17 jaar. Als tienerprogramma nemen we wel deel aan de grote vieringen van de reis en zie jij je ouders even terug als ze ook mee gaan naar Assisi. Wil je ook mee maar ben je 12 of 13 en gaan je ouders niet mee op reis. Dan kun je eventueel ook kiezen voor het tienerprogramma. Neem dan contact met ons op.

Hieronder volgen per dag een aantal mooie activiteiten die we eruit lichten zodat je een goed beeld krijgt van het programma.

Maandag  (Kennismaken en deelgroepmoment)

Maandag is voor een groot deel een reisdag. Toch zullen we deze avond elkaar al ontmoeten. We reizen vanaf het vliegveld naar de camping en maken onze slaapplaatsen klaar in de tenten die ons zijn toewezen. In de avond leren we elkaar alvast wat beter kennen door een aantal leuke spellen en een eerste deelgroepmoment die elke reisdag ergens op de dag opnieuw zal plaatsenvinden.

Dinsdag (Franciscus en Clara leren kennen)

Dinsdag is de eerste volle dag dat we Assisi intrekken! We gaan op bezoek bij de twee bekende heilige van de stad die de gehele reis een rol spelen in ons programma. In de ochtend bezoeken we de San Francesco basiliek waar Franciscus in de crypte begraven ligt. In de middag gaan we op bezoek bij Clara die is opgebaard in de Santa Chiara basiliek. Je kunt haar lichaam nog steeds zien in de kerk. Heel bijzonder! Ons team vertelt je alles over deze bijzondere plekken. Na het avondeten beleven we een ontspannen avond in de stad en spelen we een spel met elkaar.

Woensdag (Vergeving en worden geroepen)

Deze ochtend bezoeken we een bijzondere plek. De Basiliek San Maria Deli Angeli. Midden in deze grote kerk staat een mooi klein kapelletje dat Franciscus zelf heeft hersteld toen het nog een ruïne was midden in het bos. Op deze plek leefde hij met zijn eerste volgelingen. In deze kerk zelf, of in de buurt houden we mooie viering waar het onderwerp ‘vergeving’ centraal staat. In de middag lopen we vanaf daar naar San Damiano. In deze kapel ontving Franciscus zijn roeping, anders gezegd, het doel van zijn leven. In de avond nemen we kort deel aan de avond van barmhartigheid van het volwassenprogramma.

Donderdag (Raften, BBQ'en en Callendimaggio)

Deze dag wordt een actieve dag. We bezoeken eerst een bijzonder kruis uit de tijd van Franciscus. Vanaf dit kruis hoorde hij Jezus spreken, die hem zij “Herstel mijn kerk”. Daarna vertrekken we met de bus richten het raften en maken we er een sportieve middag van. Wil je niet raften, niet getreurd. We houden naast de baan een ander gezellige activiteit. In de avond organiseren we een lekkere BBQ. Daarna vertrekken we weer naar de stad en proberen we iets van het feest Callendimaggio mee te vieren. Bewoners van de stad dragen die dag midddeleeuwse kleding en er wordt veel muziek uit die tijd gespeeld. Het begin van de lente wordt gevierd en het feest herinnert aan een strijd tussen de boven en beneden stad van Assisi. De stad is volledig omgetoverd in middeleeuwse sferen. Dit moet je meemaken.

Vrijdag (Stil worden + bonte avond)

De laatste volle reisdag brengen we een bezoek aan de plek waar Franciscus en Clara gedoopt zijn. De doopfond is er nog in de San Rufino Kathedraal. Later op de dag maken we een bijzondere bergwandeling op weg naar de Carceri. Dit is een plek van stilte waar Franciscus en zijn volgelingen leefde om te luisteren naar Gods stem. Het wordt ook wel een Kluizenarij genoemd. Franciscanen sloten zich op om te luisteren naar God. Onderweg maken we tussenstops om te bidden en na te denken over het lijden van Christus tijdens zijn kruisweg. In de avond bouwen we een mooi kampvuur op de camping en maken we er een bonte avond van.

Zaterdag (Reisdag)

Deze dag reizen we terug naar Nederland. Het programma voor deze dag is nog niet bekend. De invulling van de dag is afhankelijk van de vlieg- en bustijden die nog bepaald moeten worden. Daarover hoor je later meer.

Vrienden, spellen, gesprekken en meer

Tijdens het tienerprogramma krijg je veel kans om nieuwe vrienden te maken. Het wordt een te gekke week voor spellen, gesprekken, plezier en toffe activiteiten. We verblijven op een camping in de buurt van Assisi en zijn echt even op kamp in het buitenland! Het tienerprogramma is op basis van volpension, je hoeft dus niet je eigen lunches te regelen, alles zit bij de reis inbegrepen.

Meer weten over het volwassenprogramma?

De tieners hebben een volledig eigen programma maar vieren wel drie van de vier grote vieringen van het volwassenprogramma mee. Wil je meer weten over het volwassenprogramma? Klik HIER!

De kosten voor de 9-daagse busreis zijn €899,- en voor de 6-daagse vliegreis €799,-. Kinderen, tieners en jongeren onder de 25 jaar kunnen gebruik maken van de subsidieregeling. Zij kunnen al voor €449,- mee met de busreis en voor €349,- met de vliegreis.

Weet je al zeker dat je meegaat? Dan kun je de reis tot 1 maart2018 boeken via: www.vnb.nl (Reiscode Vliegreis AS1801 of busreis AS1802)

Bekijk dan hier de folders van de bus of vliegreis.

Alleen?

Ken je uit jouw parochie of omgeving geen andere tieners die mee gaan? Neem dan contact met ons op via: info@jongbisdomhaarlem.nl. Ga toch gezellig mee, je maakt in korte tijd vrienden met de andere tieners die mee op reis zijn. Na de reis ben je verzekerd van veel nieuwe vrienden die je daarvoor nog niet kende. 

Gerelateerde artikelen Tieners | Bedevaart | Assisi | 2018
share on facebook share on twitter share via email