12-15
16-30
Muziek en video
logo

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Wereldjongerendag(en)   >   'De onbekende wereld van Jakob' op NPO2

'De onbekende wereld van Jakob' op NPO2

Gedurende de wereld­jongerendagen (WJD) in Krakau was via ons YouTubekanaal de serie ‘De onbekende wereld van Jakob’ te volgen. In deze serie gaat Jakob Koolschijn (18) als ongelovige jongen mee naar de Wereld­jongerendagen en ontdekt hij waarom zoveel jongeren zo actief bezig zijn met God. De eerste twee afleveringen waar Jakob wordt meegenomen in het voorprogramma van onze reis in Praag zijn tijdens de WJD HIER verschenen.

Van Internet naar TV

De internetserie bestaat in totaal uit vier afleveringen. De laatste twee afleveringen waar Jakob daadwerkelijk in Krakau deelnam aan de WJD lieten nog op zich wachten. Er kwam interesse van een derde partij om deze op TV te presenteren. Het heeft even geduurd, maar het was het wachten waard. Katholiek Nederland TV wil de complete serie gaan uitzenden op zaterdag 20 september. Dit betekent dat de vier geplande internetafleveringen in één documentaire van ruim 20 minuten wordt vertoond als onderdeel van het programma 'Katholiek Nederland TV'.

Jakob in Krakau

In de eerste twee afleveringen was te zien hoe Jakob vertrok op weg naar de Wereld­jongerendagen en wat zijn ervaringen waren in het voor­programma te Praag. 20 september zullen deze beelden onderdeel zijn van de documentaire, plus de nog niet eerder vertoonde beelden van Jakobs ervaringen in Krakau tijdens de WJD zelf. Zie hoe het grootste (katholieke) jongerenfestival ter wereld overkomt op een ongelovige Amsterdammer van 19 jaar oud.

Details

Uitzending: ‘De onbekende wereld van Jakob’:

Wanneer: Dinsdag 20 september

Tijd: 16.30 uur

Zender: NPO2

Omroep: KRO/RKK - Katholiek Nederland TV

Bekijk aflevering 1 en 2
Meer >>

 

Gerelateerde artikelen Jongeren | WJD | 2016 | WJD | Krakau
share on facebook share on twitter share via email