achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Oude artikelen   >   De verwarring van 50 shades

Love is our story. Let's tell it better.

Vandaag verschijnt de film Fifty shades of grey in de bioscopen. Het boek is enorm veel verkocht en men verwacht ook grote aantallen bezoekers in de bioscopen. De film gaat over een man en een vrouw die seksueel tot elkaar aangetrokken raken. De hoofdpersoon is de Ana die grotendeels onschuldig en onervaren is op het gebied van seks. De mannelijke hoofdrol is Christen die  haar meeneemt in de wereld van BDSM (bondage, dominantie en sadomasochisme). Je begrijpt het al: de twee krijgen een relatie, maar die wordt wel heel erg ingewikkeld!

De vraag is of je je door deze film wilt laten beïnvloeden op jouw kijk op relaties, en met name op de man-vrouw relatie. Ben je niet bedoeld voor iets beters en mooiers dan dit?

Ingewikkelde relaties

We verlangen allemaal naar een perfecte relatie waar op seksueel gebied de vonken er vanaf springen. Toch is de realiteit vaak anders. Veel mensen hebben relatie problemen of het seksleven is niet op orde. De Fifty shade of grey is dan een feest van herkenning voor ons. Een enorme relatie problematiek wordt geschetst, maar het komt allemaal goed. Ana is eigenlijk degene die Christen geneest in deze relatie, maar hierdoor zelf erg beschadigd wordt. Een seksuele psychopaat zou misschien beter eens wat hulp kunnen vragen voordat hij anderen ook beschadigd. Liefhebben is juist de ander respecteren en ook zijn of haar grenzen laten aangeven. Dan gaat het niet alleen over seks maar over echte liefde!

De ander respecteren

Hopelijk ken je in je omgeving voorbeelden van gelukkige huwelijken. Deze mensen zullen unaniem zeggen, dat in een goede relatie beide partners zich moeten blijven geven aan elkaar. En dat betekent in elk geval niet dat je elkaar pijn doet, mishandelt of vernedert, maar juist de ander respecteert en ook zijn of haar grenzen respecteert!  Geloof dus niet in de leugens van Fifty shades of grey! Op de site van katholiek gezin staat een goede recensie over deze film, die de moeite waard is om te lezen!

Zie: http://www.katholiekgezin.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=2947&Itemid=1

En tenslotte, een alternatief voor deze film: A Beautiful Mind (2001), waar een man die aan schizofrenie lijdt, in de meest moeilijke omstandigheden gesteund wordt door zijn vrouw.

share on facebook share on twitter share via email