achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Oude artikelen   >   Het voordeel van de twijfel. Een boek over geloofstwijfel

Het voordeel van de twijfel

Iedereen twijfelt, over van alles en nog wat. Als je ergens zeker van bent is het makkelijk en maak je keuzes of zet je stappen, maar wanneer je twijfelt weet je niet welke kant je op moet gaan en dat kan natuurlijk ook over geloven gaan. Reinier Sonneveld en Corjan Matsinger schreven samen het boek ‘Het Voordeel van de Twijfel’, speciaal voor jongeren. Zij gingen op zoek naar hoe dat komt. Waar komt die twijfel vandaan en Kun je er ook wat aan doen?

Ojee ik twijfel!

Veel mensen twijfelen wel eens aan hun diepste overtuigingen en dat kan heftig zijn, je kan er helemaal van in de war raken, het is alsof je opeens in een vreemd land verdwaald bent waar niemand jouw taal spreekt. Toch heeft het ook positieve kanten, en daarom: Het voordeel van de twijfel.

Voordeel?

Want als je altijd alles maar zeker weet, verander je nooit. Dan draaien je gedachten steeds in hetzelfde kringetje rond. Dat wordt een dooie boel. Maar als je iets nieuws hoort en dat moffel je niet weg, dat laat je toe – ja, dat is even irritant: je moet doordenken, afwegen, piekeren. Maar zo kun je wel veranderen, een mooier mens worden, betere ideeën ontwikkelen. Bij veranderen hoort dus altijd twijfel. En dat is het voordeel van de twijfel. Het brengt verandering op gang.
 
De paus zei daarom: als je op alle vragen antwoord hebt, heb je het niet over God. Twijfel is misschien vervelend, maar vlucht er niet voor, doe er niet krampachtig over, maar laat het gebeuren. Je zult veranderen,

Het voordeel van de twijfel

Corjan en Reinier schreven Het voordeel van de twijfel speciaal voor 16+-jongeren. Met veel sprekende verhalen van jongeren en herkenbare voorbeelden geven Reinier en Corjan je meer inzicht in jezelf en in God. Twijfel is niet iets om van te schrikken. Het hoort gewoon bij geloven en kan zelfs je geloof verder helpen. Vragen die aan de orde komen: Waarom is de kerk saai? Is de Bijbel wel waar? Waarom staat God al die ellende toe? Bestaat God eigenlijk wel?

 

Meer >>
share on facebook share on twitter share via email