achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   WJD Panama   >   Stream uitgelicht: Theologie

Stream uitgelicht: Theologie

De reis naar de Wereldjongerendagen in Panama bevat verschillende streams. Een stream is een keuzeprogramma om je katholieke identiteit te verdiepen of jouw katholieke identiteit in jouw professie te versterken. Eén van de streams is de stream Theologie met Archibald van Wieringen en Anton ten Klooster van de Tilburg School of Catholic Theology.

Gaudete et exsultate

In de stream 'Theologie' wordt het pauselijke document Gaudete et exsultate als basis genomen. Hierin staat een reflectie op de Zaligsprekingen uit de Bergrede. Je leert hoe je zo'n pauselijk document moet lezen en hoe de Zaligsprekingen zijn opgebouwd. Tijdens de WJD zijn er drie sessies over roepingsverhalen in de Bijbel, de Zaligsprekingen en sociale kritiek. Elke sessie is in tweeën gesplitst en bestaat uit een deel Bijbelse en een deel na-Bijbelse theologische traditie.


 Studiepunten

Met het volgen van deze stream kun je studiepunten halen. Als je deze stream wilt volgen als onderdeel van je studie en jouw studiebegeleider heeft daar toestemming voor gegeven, dan kun je deze stream afsluiten met een essay. Het essay heeft een omvang van 2.000 à 3.000 woorden, waarin je de hoofdpunten van de theologie-stream beschrijft en reflecteert op welke leermomenten deze stream voor jou heeft gehad.Gerelateerde artikelen Jongeren | WJD | Panama | Streams
share on facebook share on twitter share via email