achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Oude artikelen   >   Thema Stille Omgang bekend!

Thema Stille Omgang bekend!

Het jongerenprogramma van de Stille Omgang heeft het thema voor dit jaar gepresenteerd. Het thema staat in het teken van op reis gaan, op pelgrimstocht gaan. Welke richting gaan we op? Staan we open voor nieuwe wegen of houden we vast aan onze zekerheden? Het einddoel is niet alleen de eindbestemming, ook het onderweg zijn zelf.

10 de keer

Het jongerenprogramma bestaat dit jaar 10 jaar. Het word weer een mooie editie. Het wordt een programma dat bestaat uit een inhoudelijk voorprogramma vol muziek, dans en verhalen. Daarna is er een eucharistieviering en er wordt afgesloten met het lopen van de Stille Omgang zelf, midden door de stad Amsterdam.

Check de video voor de presentatie:

Over de stille omgang

Ieder jaar trekken jongeren vanuit het hele land naar de ‘Mirakelstad’ Amsterdam om daar het wonder van de eucharistie uit 1345 te herdenken. Een zieke man braakte een hostie op die vervolgens in het vuur werd gegooid. Toch bleef de hostie in goede staat en verscheen een aantal keer terug in het huis van de zieke. Met een processie is de hostie uiteindelijk terug gebracht naar de kerk. Deze processie wordt nu al een lange tijd in stilte gelopen, als herinnering aan het wonder dat laat zien dat God dicht bij de mensen wil zijn. De Stille Omgang is een krachtig signaal van geloof te midden van de grote stad Amsterdam. In het centrum vol drukte en chaos loop je als deelnemer mee in gebed door de binnenstad en laat je zo zien hoezeer God bij ons mensen betrokken is. Het is indrukwekkend en bijzonder om ’s nachts met een grote groep jongeren in stilte en in gebed te lopen, in een stad waar het nooit stil is!

Voor meer informatie

www/stille-omgang.nl/jongeren

Of check Facebook

Gerelateerde artikelen Jongeren | Stille | Omgang | Amsterdam
share on facebook share on twitter share via email