achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   WJD Panama   >   Trinity naar de WJD!

Trinity naar de WJD!

De protestants-christelijke band Trinity gaat naar de Wereldjongerendagen in Panama. Het wordt voor de drie broers Smelt en vriend Bert Bos hun eerste pelgrimage. De broers Smelt zijn voor een deel opgegroeid in Peru. De Zuid-Amerikaanse cultuur en Spaanse taal is hen dan ook niet vreemd. Maar wat zoeken zij als protestanten op een katholiek festival?


Bruggen bouwen

"Het lijkt ons echt heel gaaf om met jonge gelovigen vanuit de hele wereld het geloof te beleven en te vieren. Een connectie maken dat is waar onze muziek over gaat". Met hun muziek wil Trinity bruggen bouwen tussen christenen en niet-christenen, maar ook tussen christenen onderling. Daar is de Wereldjongerendag dé gelegenheid voor, vindt Smelt. Hij noemt in Panama ook zeker even dat ze een protestantse band zijn. "Zo kunnen we beter het punt maken dat protestanten en katholieken elkaar nodig hebben."

Leren van elkaar

Volgens Elbert, de zanger, fluitist en groot bewonderaar van Paus Franciscus, kunnen katholieken en protestanten veel van elkaar leren. Hij noemt zelf dat de protestanten wat kunnen leren van de katholieke mystiek. Luther had goede plannen, maar was iets te rigoureus en gooide daarmee het kind met het badwater weg. De lessen die ze leerden van katholieken zijn te horen op hun nieuwe album The in between. Opgegroeid met één been in Zuid-Amerika en één been in Europa en werkend aan dit nieuwe album, beseft de band dat ze bruggenbouwers zijn. Net zoals God ook mensen en culturen met elkaar wil verbinden. Elbert vindt het mooi hoe katholieken in de WJD de oude traditie combineren met een nieuwe vibe. 

Eerste nummer van het album The in between: Alive again   

 

Een goude ouwe: Fiësta celestial


Gerelateerde artikelen Jongeren | Trinity | WJD | Panama | Panama
share on facebook share on twitter share via email