12-15
16-30
Muziek en video
logo

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Jongeren   >   Jongerenprogramma Assisi bekend!

Jongerenprogramma Assisi bekend!

Van 30 april t/m 6 mei 2018 vertrekken we met het bisdom richting Assisi! Speciaal voor jongeren worden er, naast het algemene programma, speciale activiteiten in Assisi georganiseerd. Het jongerenprogramma (18-30 jaar) is nu in grote lijnen bekend. Het programma bestaat voor een groot deel uit avondactiviteiten en 1x een keuzeprogramma in de middag. Overdag neem je doorgaans deel aan het algemeen programma. Onderaan vind je meer info over het volwassenprogramma en het inschrijven. LET OP!: Er wordt nog gewerkt aan het definitief maken van de activiteiten. Dus houd nog even een slag om de arm. 

CONTACT: MATTHIJS JANSEN

Mail: m.jansen@bisdomhaarlem-amsterdam.nl 

Tel: 023-5112635

Direct aanmelden!

Klik hieronder op 'Meer>>' voor programma per dag!

Programmaonderdelen voor jongeren per reisdag
Meer >>

Speciaal voor jongeren worden er, naast het algemene programma, speciale activiteiten in Assisi georganiseerd. Het jongerenprogramma (18-30 jaar) is nu in grote lijnen bekend. Het programma bestaat voor een groot deel uit avondactiviteiten en 1x een keuzeprogramma in de middag. Overdag neem je doorgaans deel aan het algemeen programma. Onderaan vind je meer info over het volwassenprogramma en het inschrijven.

Hieronder volgt een overzicht per dag van wat je kunt verwachten.

MAANDAG (KENNISMAKEN, BBQ EN POPUP CHOIR)

Maandag is voor een groot deel een reisdag. Toch zullen we deze avond elkaar als jongeren al ontmoeten. We verzamelen op de camping en settelen ons in de goed uitgeruste mobile homes of chalets die ons zijn toegewezen. In de avond houden we een gezellige BBQ en organiseren we een 'PopUp Choir' om elkaar op een grappige en ontspannen manier beter te leren kennen. Je hoeft niet perse goed te kunnen zingen, iedereen kan meedoen. De bedoeling is dat we elkaar beter leren kennen. Ieder van jullie krijgt deze avond een tegeltje mee, zoals die in Assisi veel te vinden zijn met daarop de spreuk: "Heer wat wilt gij dat ik doe?" De woorden die Franciscus uitsprak toen Jezus aan het Kruis in San Daminao hem riep. Op de laatste dag, komen we op deze vraag terug en mag jij het antwoord geven dat je dan hebt.

DINSDAG (HET LEVEN VAN FRANCISCUS)

Dinsdagavond duiken we onder in het leven van Franciscus van Assisi aan de hand van een creatieve seminar die broeder Fer de Reijken aan ons geeft. Fer is een Franciscaan uit Amsterdam en probeert te leven zoals Franciscus dat ook probeerde. Franciscus is voor hem een grote inspirator. Die inspiratie wil hij met ons delen aan de hand van concrete verhalen uit het leven van Franciscus en ons daarmee ook laten inspireren door Franciscus. De locatie en sfeer van deze inhoudelijke avond wordt later bekend.

WOENSDAG (BARMHARTIGHEID EN SAMEN UIT ETEN)

Op woensdag wordt er een gebedsviering gehouden in de Santa Maria Deli Angeli. Veel jongeren die naar Wereldjongerendagen zijn geweest bewaren bijzondere herinneringen aan de aanbidding van het sacrament. Dit bijzondere moment zullen we deze bedevaart ook beleven. Sommige van ons zullen daar een kleine rol in gaan vervullen. In de middag zal er zo mogelijk ook een kleine voorbereiding op de avond van Barmhartigheid plaatsvinden, gegeven door Kapelaan Teun Warnaar. Afhankelijk van de tijd zullen we met alle jongeren voor of na de avond van Barmhartigheid samen met elkaar uit eten gaan.

DONDERDAG (KEUZE PROGRAMMA: CARCERI, RAFTEN EN ONTSPANNING)

Op donderdag wordt er in de middag een keuzeprogramma aangeboden voor jongeren. Je kunt kiezen uit drie opties: 1: Voettocht naar de Carceri (een eeuwenoud kloostertje op de Monte Subasio(berg) met grotten waar Franciscus en zijn broeders baden), 2: Met een groep gaan Raften of 3: Een vrije middag voor het inkopen van souvenirs of het pakken van een terrasje. In de avond komen we terug op de camping en denken we met elkaar na over wat we uit deze reis meenemen en maken we ideeën om elkaar vaker te ontmoeten na deze reis.

VRIJDAG (LAATSTE AVOND + TEGELWIJSHEID)

Dit avondprogramma is vooral een gezellige afsluitende avond. We proberen opnieuw samen te eten op een gezellige locatie en maken er met wat improvisatie een muzikale en ontspannen avond van. We pakken deze avond ook het tegeltje er weer bij en denken na over het antwoord op de vraag die we onszelf aan het begin van de week hebben gesteld "Heer wat wilt gij dat ik doe?".

ZATERDAG (REISDAG)

Deze dag reizen we terug naar Nederland. Het programma voor deze dag is nog niet bekend. De invulling van de dag is afhankelijk van de vlieg- en bustijden die nog bepaald moeten worden. Daarover hoor je later meer .

Ontmoeting, ontspanning en vriendschap centraal

In het jongerenprogramma staat ontmoeting met andere jongeren centraal. Bouw nieuwe vriendschappen op en maak samen het programma mee! Ook bestaat er in het programma nog voldoende vrije tijd om je eigen hoogtepunten van Assisi te bezoeken.

Meer weten over het volwassenprogramma?

In het volwassen programma vier je mee met de grote vieringen en bezoek je de meest bijzondere plekjes en kerken van Assisi. Wil je meer weten over het volwassenprogramma? Klik HIER!

De kosten voor de 9-daagse busreis zijn €899,- en voor de 6-daagse vliegreis €799,-. Kinderen, tieners en jongeren onder de 25 jaar kunnen gebruik maken van de subsidieregeling. Zij kunnen al voor €449,- mee met de busreis en voor €349,- met de vliegreis. 

Weet je al zeker dat je meegaat? Dan kun je de reis tot 1 maart 2018 boeken via: www.vnb.nl(Reiscode Vliegreis AS1801 of busreis AS1802)

Bekijk dan hier de folders van de bus of vliegreis.

Alleen?

Zijn er vanuit jouw parochie geen andere jongeren die mee gaan? Neem dan contact met ons op via: info@jongbisdomhaarlem.nl. Wij kunnen dan met jou kijken naar mogelijkheden om ingedeeld te worden bij een andere parochie waar wel jongeren mee gaan.

Gerelateerde artikelen Jongeren | Bedevaart | Franciscus | Assisi
share on facebook share on twitter share via email