achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
12-15

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Tieners   >   Diner voor de vrienden van de straat

Diner voor onze vrienden van de straat

Na het succes van onze maaltijd voor dakloze vrienden van de straat vorig jaar, gaan we dit jaar opnieuw voor hen koken op zaterdag 29 februari. Dit doen we bij Sant’Egidio, naast de Mozes en Aäronkerk aan het Waterlooplein in Amsterdam. Benieuwd naar deze ervaring en wellicht de verhalen van deze mensen?


Voorbereiden en uitserveren van de maaltijd

Gedurende de zaterdag zullen we een maaltijd voorbereiden voor mensen die op straat leven of geen fijn thuis hebben. Het is de bedoeling dat wij de maaltijd gaan voorbereiden en ’s avonds gaan uitserveren. Tijdens de maaltijd is er de gelegenheid om een praatje te maken met elkaar en de gasten. Wij hopen dat er jongeren zijn die ons willen meehelpen en dat wij er een mooie, leuke avond van kunnen maken.

Gasten

Er is plek voor 10 jongeren, die kunnen helpen met het voorbereiden van deze maaltijd. Voor ons diner is het de bedoeling dat wij de vrienden van de straat gaan uitnodigden en dit willen we doen op dinsdag 18 en 25 februari rond 16:30 uur. Er zullen dan jongeren van de organisatie (het jongerenplatform) aanwezig zijn. Het is niet zo dat je bij 1 van deze dagen aanwezig moet zijn om te kunnen deelnemen. Bij het aanmelden via het onderstaande formulier kan je aangeven of je dit wilt en zo ja, welke dag of beide dagen.

Vrienden van de straat

Sant'Egidio noemt de dak- en thuislozen die bij hen te gast zijn liever vrienden van de straat. Elk mens is waardevol. De term dakloze heeft vaak een wat negatieve connotatie. Met een term als vrienden krijgt iemand een veel waardevoller bestaan. Sant'Egidio gaat er vanuit dat jong en oud, arm en rijk, beperkt en niet-beperkt, gelovig en ongelovig van elkaar kunnen leren. Het bestaan van iemand met of zonder (t)huis is niet meer waard dan het andere en juist vanuit de verschillende situaties kun je veel van elkaar leren.

Info

Wie: 14 t/m 30 jaar

Wat: koken voor en eten met vrienden van de straat

Wanneer: zaterdag 29 februari

Waar: Waterlooplein 205, Amsterdam

In samenwerking met: Sant'Egidio

 

Aanmelden is niet meer mogelijk!


 
share on facebook share on twitter share via email