achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Oude artikelen   >   Kom 18 december naar hét kerstdiner van 2016!

Kom 18 december naar hét kerstdiner van 2016!

Het Jongerenplatform nodigt jou uit voor het sfeervolste kerstfeest van 2016. Dit jaar gehouden in de hoofdstad van ons land, Amsterdam! De geboorte van Jezus is een feest en de boodschap die Hij voor ons heeft is nog steeds van deze tijd. Een goede reden dus om op een speciale manier dit kersfeest te gaan vieren. Ontmoet elkaar in hartverwarmende kerstsferen en geniet van het heerlijke kerstdiner georganiseerd door het Jongerenplatform van ons bisdom!

Onderweg in vertrouwen

maria ezel.JPG“Hij ging van de stad Nazareth in Galilea naar Judea, naar de stad van David, Bethlehem genaamd, omdat hij uit het huis van David stamde, om zich te laten inschrijven, samen met Maria, zijn verloofde, die zwanger was”.

Hoe haal je het in je hoofd om zo’n reis te maken met je zwangere verloofde. Het was de opdracht van de Keizer en Jozef had geen andere keuze. Veel mensen hebben vandaag ook geen keuze. Ze moeten onderweg gaan, ze zijn op de vlucht of zoeken om een andere reden een beter bestaan. Zelf zijn we ook onderweg en weten we niet altijd waar ons eindpunt ligt. Wat maakt dat alles zo vaak op zijn pootjes terechtkomt? Deze kerst gaan we op een bijzondere manier mee op reis met Jozef en Maria en gezamenlijk op zoek naar antwoorden. Ga je mee?

Het goede doel

inzamelactie saint egidio.jpeg

Traditie getrouw verbinden we een goed doel aan het kerstdiner. Een aantal WJD-gangers organiseren in navolging van de gemeenschap Sant’Egidio dit jaar in hun eigen omgeving een kerstdiner voor eenzame ouderen of daklozen. Voor deze diners en voor het diner in Amsterdam van Sant’Egidio zelf zamelen wij cadeaus in, deze cadeaus schenken zij na afloop van hun kerstdiner als kerstcadeau aan hun gasten. Ons kerstdiner is op die manier niet alleen een feest voor onszelf, maar ook voor mensen die kerst niet zo kunnen vieren als wij dat doen. Kijk op de website van Sant'Egidio wat jij kunt geven. Bij de entree kun jij jouw geschenk aanbieden.

Programma

Het diner vind plaats in de Boomkerk te Amsterdam. De avond begint om 17.30u. met een korte viering, muzikaal begeleid door Hanneke en Gerco. We maken samen een tocht door ons eigen leven aan de hand van het eeuwenoude kerstverhaal. Vervolgens schuiven we samen aan voor een feestelijk kerstdiner en kijken we terug op een prachtig jaar met bijzondere Wereldjongeredagen en vele andere mooie ontmoetingen. Verder rest jou nu nog de taak om jezelf aan te melden. WACHT NIET LANGER en meld je hieronder direct aan!

jplogo.JPGAanmelden (vóór woensdag 14 december).

Let op! Aanmelden via het Facebook evenement is niet voldoende! Als de entree een belemmering vormt om te kunnen komen, graag even contact opnemen met Matthijs Jansen, mjansen@bisdomhaarlem-amsterdam.nl.

Praktische informatie

Wanneer: Zondag 18 december 2016

Tijd: 17.30 uur
Waar: Emmaüs parochie (Boomkerk), Admiraal de Ruijterweg 406, Amsterdam
Entree: € 15,- (incl. drankjes)
Dresscode: Gala/ chique
Openbaar vervoer: Vanaf station Sloterdijk tram 12 richting Amstelstation (uitstappen halte Wiltzanghlaan) of 15 min. lopen.
Parkeren: Gratis

IMG_4618.JPG

Tot 18 december!

Meer over 'Hanneke en Gerco' en 'Jouw geschenk'.
Meer >>

Hanneke en Gerco

Het duo Hanneke en Gerco plaatsen deze advent elke week een nieuwe lied online. Op deze muzikale manier kijken ze uit naar kerst en bereiden ze ons muzikaal voor op het grote feest. 18 december kun je van ze genieten tijdens het kerstdiner. Mis ze niet! Hieronder vind je hun video uit de eerst adventsweek.

Idee voor jouw geschenk

Alle uitgebreide info over de inzamelactie voor kerstmis van Saint'Egidio, ons goede doel dit jaar, vind je op hun website.

Dekens, slaapzakken, mutsen en sjaals, paraplu’s, regenjassen, buideltassen, handtassen, rugzakken, grote tassen, thermosflessen, handschoenen, lange kousen, ondergoed, dassen, truien, trainingspakken, briefpapier, zaklampen, draagbare gezelschapsspellen, speelkaarten, manicure set, naaigerei, scheergerei, stiften, schriftjes, notitieboekjes, portemonnees en spelletjes.

inzamelactie saint egidio.jpeg

Foto's 2015

Gerelateerde artikelen Jongeren | Kerstdiner | WJD | 2016
share on facebook share on twitter share via email