achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Jongeren   >   Passion 2015 Enschede!

Passion 2015 Enschede!

The Passion 2015 zal op 2 april 2015 plaatsvinden in Enschede. Het is voor de 5de maal dat de live tv-productie wordt opgevoerd in een bekende binnenstad van Nederland. Dit jaar zal het paasverhaal zich afspelen in de karakteristieke plekken van de universiteitsstad. The Passion vertelt als groots en uniek muziekevenement over het lijden, sterven en opstanding van Jezus.


Enschede of Tilburg

De stad was in de race met Tilburg om de editie van 2015 binnen te halen. Eind november wordt bekendgemaakt wie de hoofdrollen vertolken in het lijdensverhaal van Jezus. The Passion wordt uitgezonden op de donderdag voor Pasen. Tijdens het evenement staat er een groot podium in de stad waar het verhaal zich in musical vorm afspeelt. Tegelijkertijd verplaats een verlicht kruis zich door de stad richting het podium. Het kruis wordt gedragen door mensen met hun eigen verhaal over verdriet, lijden en hoofd.

Terugblik

Afgelopen jaar werd The Passion in Groningen Opgevoerd. Miljoenen mensen zagen het evenement op televisie. Jan Dulles(3J's) vertolkte toen de hoofdrol van Jezus. Kijk hieronder The Passion van vorig jaar nog eens terug.

Meer informatie vind je op www.thepassion.nl

Samenwerking

The Passion is een samenwerking tussen de omroepen EO en KRO, het Nederlands Bijbelgenootschap, de Protestantse Kerk in Nederland, Jong Katholiek en wordt geproduceerd door Eye2Eye Media. De KRO neemt vanaf 2015 de plek in van omroep RKK.
Welke artiesten een rol gaan spelen in The Passion 2015 wordt later bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen Jongeren | The | Passion | EO
share on facebook share on twitter share via email