12-15
16-30
Muziek en video
logo
Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Agenda   >   Tiener- en jongerenprogramma bisdombedevaart Rome

Tiener- en jongerenprogramma bisdombedevaart Rome

Datum: 02/05/2015

Van 2 t/m 7 mei 2015 vindt de Bisdom bedevaart naar Rome plaats met ruim 700 deelnemers! Speciaal voor jongeren en tieners worden er, naast het volwassen programma, speciale activiteiten in Rome georganiseerd. Inmiddels is de inschrijvingstermijn gesloten. Onderstaand meer informatie over het tiener- en jongerenprogramma.

 

Tienerporgramma  (ca. 40 deelnemers)

Het tienerprogramma is onderdeel van de bedevaart naar Rome van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Een apart programma vol muziek, sport en spel op een eigen locatie. We trekken er op uit in de ‘eeuwige stad’ en gaan op zoek naar de mooie verhalen en schatten die hier verscholen liggen. Denk aan het Colloseum, het beklimmen van de koepel van de Sint Pieter of een kijkje in de graven die verscholen liggen onder de stad. Ontdek wie jij bent, waar jij voor gaat en zie hoe de eerste christenen hier hun geloof leefden.  Het tienerprogramma is voor tieners van 14 t/m 17 jaar. Tijdens een aantal belangrijke momenten sluiten we aan bij het volwassenprogramma, vooral bij de grote vieringen (en kun je dus even je familie zien, als die ook meegaat).

Jongerengprogramma   (ca. 50 deelnemers)

Het jongerenprogramma sluit in principe aan bij het volwassenprogramma. Maar, op momenten haken we daarvan af, voor eigen programmaonderdelen. Denk bv. aan een gezellige avond of een spel in de stad, een eigen verdiepend programma of het bezoeken van een bijzondere plek. Ook is er  ruimte om Rome op eigen gelegenheid te verkennen. Je verblijft in het hotel bij mensen uit je eigen parochie. Ken je eigenlijk nog  niemand? Dan kijken we met jou naar een geschikte plek. Er zijn vast nog wel anderen die niemand kennen! Het jongerenprogramma is voor jongeren van 18 t/m 30 jaar.

Praktische informatie

Er zijn twee reismogelijkheden: met de bus (10 dagen voor € 999) of met het vliegtuig (6 dagen voor € 859). Het tiener- en jongerenprogramma is van 2 t/m 7 mei 2015, als de gehele groep van de bisdombedevaart in Rome is aangekomen. Ook bestaat er speciale subsidieregeling voor studerende tieners en jongeren onder de 25. Zij betalen € 485 voor de busreis en € 325 voor de vliegreis.

http://www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl/?p=info&ids=romebedevaart2015&dep=romebedevaart2015

share on facebook share on twitter share via email