achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Jongeren   >   'God kon van mij een dikke middelvinger krijgen' (EO BEAM)

God kon van mij een dikke middelvinger krijgen

Eva (19) en Ikar (19) ontmoetten elkaar op een katholiek kamp en wisten gelijk; deze relatie kan weleens voor altijd zijn, dit voelt goed. Ze zweefden op een roze wolk, totdat Ikar depressief werd. Eva en Ikar zijn beiden mee geweest op onze reis naar de WJD in Krakau 2016. EO BEAM deelde onlangs en getuigenis over hun relatie waarbij het niet altijd voor de wint ging. 

Eva zag Ikar in het begin helemaal niet zo zitten: “Alle meisjes op het kamp waren fan van hem, ik had daar gewoon niet zo zin in.” Toen ze bij elkaar in het groepje kwamen sloeg de vonk toch over: “Ikar is heel open, heel spontaan. Dat vond ik aantrekkelijk aan hem.” In een prachtig besneeuwd bos werd het dan eindelijke officieel. Ikar: “Het was helemaal niet zo romantisch, we vroeger elkaar gewoon of we met elkaar door wilden gaan, en dat wilden we allebei.

Eva en Ikar waren nog best wel jong, allebei 15. Eva’s ouders vonden dat nog wel een beetje te jong. “Wacht maar af tot jullie hem ontmoeten,” vertelde ze aan haar vader en moeder. Eva had gelijk, haar ouders waren gelijk weg van Ikar, en nog steeds. De grote afstand speelde ook een rol, Eva woonde in Gouda en Ikar in Heerhugowaard, twee uur met de trein. Ikar nam gelijk een baantje: “Ik wilde haar zo vaak mogelijk zien, en zonder geld kom je niet zo heel ver dan.” Ze spraken elkaar ook vaak over de telefoon of met Skype, maar dat is niet altijd even makkelijk. “Soms wil je elkaar gewoon even vasthouden,” vertelt Eva. 

"Ik voelde mij constant verdrietig en snauwde mensen af van wie ik hield."

Begin 2016 gaf Ikar aan dat hij niet zo lekker in zijn vel zat. Hij kreeg steeds minder zin om dingen te doen, lag soms hele dagen in bed. Eva: “Hij was daar heel eerlijk over, maar sprak nooit echt de woorden uit dat hij dacht dat hij depressief was.” Ikar: “Ik zat in de ontkenningsfase. Ik wilde het eigenlijk niet toegeven.” 

Lees verder voor het volledige verhaal op EO BEAM.

Gerelateerde artikelen WJD | Jongeren | Liefde
share on facebook share on twitter share via email