achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Jongeren   >   Netwerkdiner mentorschap - 16 mrt

Netwerkdiner mentorschap - 16 maart

16 maart online-dinermeeting voorafgaand aan Inspiratieavond JongKatholiek - Mentorschap Jongerenpastoraat

Voor kerkelijke vrijwilligers en beroepskrachten die werken met jongeren is er in maart 2021 de gelegenheid om 4 Webinars te volgen over mentorschap in het jongerenpastoraat. Voorafgaand aan het 3e Webinar biedt het jongerenpastoraat de mogelijkheid aan om elkaar uitgebreider te spreken.

Tijdens de vier achtereenvolgende dinsdagavonden (2, 9, 16 en23 maart) gaan we aan de slag met wat mentorschap precies is, hoe geestelijke leiding doeltreffend werkt en ontvangen we praktische tips. Daarbij brengt het jongerenpastoraat ons ook samen om elkaar kort beter te leren kennen. Zo weten wie hier allemaal mee bezig zijn en kunnen we mogelijk ook kort delen waar onze vragen en succesverhalen liggen.

De pre-meeting is voorafgaand aan het Webinar van 16 maart via Zoom en begint om 18:45u. Meld je aan voor deze extra ontmoeting via Matthijs Jansen op het e-maladres mjansen@bisdomhaarlem-amsterdam.nl. Vul bij je aanmelding je adres ook in. Voor deze dinermeeting sturen we je een kleinigheidje toe voor bij deze online-dinermeeting. Graag zien we je dan!

 

Meer info over de inspiratieavonden over Mentorschap in het jongerenpastoraat vind je hier:

https://www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl/index.php?p=news&id=4523

 

De aanleiding voor deze serie Webinars is een internationaal jongerenforum te Rome in 2019 geweest.  In dit forum stond de Postsynodale Apostolische Exhortatie ‘Christus Vivit’ centraal. Het begeleiden van jongeren was een van de belangrijke punten die uit de Exhortatie en het jongerenforum naar voren kwam. Jong Katholiek geeft gehoor aan deze oproep en wil samen met jou kijken hoe we tieners en jongeren beter kunnen begeleiden in hun dagelijks leven en bij het stellen van hun levensvragen. Er zal veel gelegenheid zijn voor vragen. Ook is er ruimte om concrete plannen omtrent mentorschap concreet op te starten.

Gerelateerde artikelen Jongeren | Jongerenwerkers | mentorschap
share on facebook share on twitter share via email