achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Jongeren   >   Pelgrimage naar Echternach

Pelgrimage naar Echternach

Misschien heb je wel eens de verhalen gehoord over reizen naar Assisi, Panama, Rome en noem maar op. Om het seizoen af te sluiten nodigt het jongerenplatform je uit voor een reis naar Luxemburg! We maken er een pelgrimage van, naar het graf van de Heilige Willibrord. In het Pinksterweekend,  29 mei tot 1 juni, nemen we je mee naar Echternach, waar het graf te vinden is. Ook reizen we door Utrecht, waar Willibrord als eerste bisschop gezeten heeft. Op de terugweg komen we langs Limburg, om daar de eerste abdij van Nederland te bezoeken, gesticht door Willibrord natuurlijk!

De Heilige Willibrord is voor ons Nederlanders van groot belang. Hij is het die belangrijk werk verrichte voor de evangelisatie in Nederland, samen met onder ander de Heilige Bonifatius. Op vrijdag zullen we een rondleiding krijgen door hulpbisschop Mgr. Woorts. In het centrum van de stad zijn namelijk nog aanwijzingen te zien uit de tijd van Willibrord. Vervolgens rijden we de volgende dag door naar Luxemburg. We bezoeken Echternach, het graf en de abdij. We nemen een kijkje in de hoofdstad, waar we Michel Remery, schrijver van het boek ‘Twitteren met God’, ontmoeten. Op zondag rijden we terug naar Susteren in Limburg, waar de restanten van de eerste abdij van Nederland te bezichtigen zijn. En uiteindelijk op maandag gaan we naar Haarlem, waar iets bijzonders staat te gebeuren!

Zo maken we samen een vol weekend mee! Er wordt veel gereisd en gezien, maar we hebben ook een special-guest die ons van vele catecheses en wijsheid zal voorzien. Broeder Fer van de franciscanen in Amsterdam zal namelijk met ons meereizen! 

Jongerengroepen

In het bijzonder nodigen we de verschillende jongerengroepen/koren uit ons bisdom uit om met ons mee op reis te gaan. Het lijkt ons tof als de verschillende jongerengroepen elkaar kunnen ontmoeten. We mogen samen kerk zijn en het is fantastisch om deze verbondenheid met elkaar te delen. Daarnaast geldt natuurlijk hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

We nodigen de groepen uit om iets van zichzelf bij te dragen aan de reis. Denk aan de verzorging van een gebedsdienst, spelletjesavond, muzikale bijdrage of autospelletjes. Zo wordt de reis van ons allemaal en leren we van elkaars diversiteit!

Voor de jongerengroepen geldt een groepskorting, dus nodig elkaar uit en meld je bij je groepsverantwoordelijke!

Vol = Vol

De pelgrimage biedt plaats voor een niet al te grote groep, daarom geldt vol = vol. 

Info

Wie: 16-30 jaar

Speciaal voor: jongerengroepen 

Data: 29 mei - 1 juni, 2020 (Pinksterweekend)

Start: Vrijdag 18:30 uur, Kathedraal Utrecht

Zelf meenemen: eigen slaapzak en matje, ID-kaart of paspoort

Prijs (incl. 3 overnachtingen en maaltijden)

Jongerengroepleden: €75,- p.p. (vanaf 3 personen uit dezelfde groep)

Individuen: €85,- p.p.

 

DE AANMELDING ZIT VOL

Gerelateerde artikelen Jongeren | willibrord | Pelgrimage | Echternach
share on facebook share on twitter share via email