achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Jongeren   >   Jongere van de maand december: Angela Mastenbroek

Jongere van de maand december: Angela Mastenbroek

Angela (20 jaar) is frequent aanwezig bij de Meet & Greet the Lord aanbiddingsavonden op het heiligdom van ons bisdom in Heiloo. Ze studeert Communication and Multimedia Design en richt zich op visuele ontwerpen. Met haar kennis en vaardigheden zorgt ze dat jij op de hoogte komt van de tofste en vetste activiteiten van het jongerenplatform, zoals bijvoorbeeld ons kerstdiner. Wij zijn haar zeer dankbaar voor haar bijdrage en dus krijgt zij als derde in de rij de titel jongere van de maand.


Hey Angela, wat tof dat jij jouw kennis en vaardigheden voor het jongerenwerk wil inzetten, wat vind je ervan om dit te kunnen doen?

Ik vind het zeker leuk en erg mooi om dit te kunnen doen. Voor mij is dit een manier om een steentje bij te dragen bij het jongerenwerk door te doen wat ik leuk vind. Hoewel ik wel eens eerder een promotie plaatje gemaakt had was ik blij verrast dat aan mij gevraagd werd om een aantal plaatjes te maken voor de activiteiten van het jongerenplatform. En dan is het helemaal leuk als je je eigen plaatje terug ziet komen op Facebook bijvoorbeeld.

Waarom heb je deze studie gekozen en wat zou je ermee willen doen?

Ik heb deze studie gekozen omdat ik graag creatief bezig wil zijn. Zo lang als ik mij kan herinneren heb ik het altijd leuk gevonden om te tekenen en te knutselen. Nu heb ik een opleiding gevonden waar ik continu bezig ben met het maken van schetsen en tekeningen voor ontwerpen van verschillende projecten. Door het maken van deze ontwerpen voor bijvoorbeeld een poster kan ik mijn kijk op het project het beste laten zien. Hiermee wil ik anderen kunnen inspireren en blij maken.

Ik hoorde dat je niet alleen de vormgeving voor de jongerenplatformactiviteiten doet, maar ook het ontwerp van Meet & Greet the Lord hebt gemaakt. Kun je vertellen wat Meet & Greet the Lord inhoudt?

We hebben Meet & Greet the Lord opgezet om jongeren kennis te laten maken met de aanbidding. Binnen het bisdom zijn er meerdere groepen voor jongeren georganiseerd maar er zijn minder momenten van aanbidding voor jongeren. We hebben de avond zo ingedeeld dat we eerst gezamenlijk pizza gaan eten, daarna gaan we naar de jongerenzolder waar een korte lezing of gesprek wordt gehouden. Vervolgens naar de kapel voor de aanbidding zelf die wordt aangevuld door een muzikant met gitaarbegeleiding. Naast gezamenlijk bij de aanbidding te zijn is het natuurlijk ook leuk om met vrienden gezellig bij te kletsen, daarom hebben we als afsluiting op de jongerenzolder drinken en iets van chips om gezellig na te zitten.

Wat vind je zo fijn aan deze aanbiddingsavonden?

Voor mij is de aanbidding een mooi moment om even stil te staan. Omdat ik het best druk heb op school ben ik eigenlijk altijd wel met iets bezig. Door naar de aanbidding te gaan kom ik tot rust en kan ik mij richten op mijn geloof. Voor jongeren is het ook vaak moeilijker om naar de aanbidding te gaan omdat deze vaak in de middag is. Rond dit tijdstip zit ik op school en kan ik hier dus niet naartoe. Daarom vind ik het fijn om naar deze aanbidding te kunnen omdat deze in de avond is.

Meet & Greet the Lord is elke tweede vrijdag van de maand (11 jan, 8 feb, 8 mrt etc.) op het heiligdom OLV ter Nood, Hoogeweg 65 te Heiloo. De avond begint om 19:00 uur en is rond 23:00 uur afgelopen.


Dit was de derde editie van ‘jongere van de maand’. Wil jij iemand nomineren die zich inzet voor de kerk binnen het bisdom, stuur dan een mailtje naar info@jongbisdomhaarlem.nl en vertel waarom deze persoon in aanmerking komt voor de titel jongere van de maand.


Gerelateerde artikelen Jongeren | Jongerevandemaand
share on facebook share on twitter share via email