12-15
16-30
Muziek en video
logo

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Wereldjongerendag(en)   >   Absolute sluiting inschrijfdatum vervroegd

Inschrijven? Haast je, nu het nog kan!

De vroegboekkorting voor onze reis naar de WJD is inmiddels verstreken (9 mei 2016), maar er bestaat nog een kans om je tegen een iets hoger tarief voor de WJD in te schrijven. Wacht hier alleen niet te lang mee, want 31 mei is echt de allerlaatste datum om dit nog te doen!

Oorspronkelijk lag de sluiting van de inschrijfdatum op 5 juni, maar de internationale WJD organisatie in Krakau heeft ons verzocht uiterlijk op 1 juni al onze aanmeldingen door te geven.

Kom je uit bisdom Haarlem-Amsterdam? Dan betaal je nu € 765,- incl. vervoer, overnachtingen, maaltijden en programma voor 14 dagen. Nog steeds heel goedkoop dus!

Wil je dus nog mee? Haast je, want dit zijn echt de allerlaatste dagen dat het nog kan! Inschrijven kan via de website van de VNB.

http://www.vnb.nl/reis_boeking.aspx?reizID=828

Het programma
Meer >>

De Wereldjongerendagen (WJD): Het grootste internationale jongerenevenement ter wereld. Ook in de zomer van 2016 worden er weer miljoenen jongeren vanuit de hele wereld verwacht en ook paus Franciscus is erbij. Voor de 2e keer is de WJD in Polen en gemiddeld eens in de zes jaar in Europa, een unieke kans dus nu de WJD zo dichtbij is. Jong bisdom Haarlem-Amsterdam is er volgend deze zomer ook bij en nodigt je uit om van 20 juli t/m 2 augustus 2016 mee te gaan!

De reis

Woensdagochtend 20 juli vertrekken de bussen (waarschijnlijk) vanuit Amsterdam richting Krakau, maar niet voordat we elkaar eerst beter hebben leren kennen. Daarom maakt de bus een omweg via Praag voor het voorprogramma. De hoofdstad van Tsjechië staat bekend als één van mooiste steden van Europa, met vele bijnamen zoals ‘de gouden stad’ en ‘de stad van de honderd torens’, maar wat je misschien nog niet wist, is dat Praag ook vele bijzondere geloofsverhalen heeft te vertellen. 

“Wat me het meest heeft geraakt is de stilte van zoveel mensen bij elkaar die bidden.”  Tara

Praag

In Praag verblijven we op een universiteitscampus en leren we de gemeenschap van Sant’Egidio kennen. Deze gemeenschap is ontstaan uit een groep studenten die vanuit hun geloof vrienden zijn geworden met de armen van Praag, onder wie daklozen, Romakinderen en ouderen. Tijdens het voorprogramma maak je nieuwe vrienden, raak je geïnspireerd door de bijzondere verhalen en vervolg je de reis als ‘rijker’ mens. Uiteraard is er genoeg ontspanning om alle indrukken te verwerken en zorgen we dat je helemaal klaar bent voor de WJD!

“Wat mij vooral bij zal blijven is hoe makkelijk je leuk contact maakt met mensen uit de hele wereld.”  Yaela

De WJD

Op maandag 25 juli vertrekken we naar Krakau en maken daarbij onderweg een tussenstop in Auschwitz, het grootste vernietigingskamp uit de Tweede Wereldoorlog. Na het bezoek aan deze indrukwekkende plaats vertrekken we naar onze eindbestemming Krakau. Daar beleef je met miljoenen andere jongeren vanuit de hele wereld en paus Franciscus de WJD. In de nacht van 30 – 31 juli slaap je met ongeveer twee miljoen andere jongeren in de open lucht. Een ervaring om nooit meer te vergeten! Maak je tijdens de reis geen zorgen over vervoer en maaltijden, want alles wordt  voor je geregeld. Het programma is onder voorbehoud.

Praktische informatie

De organisatie van deze reis is continu in ontwikkeling. Hou deze website daarom goed in de gaten voor actuele informatie. Ga je mee op reis dan betaal je €685,-. Dit is inclusief €100,- subsidie voor de jongeren van Bisdom Haarlem-Amsterdam. Jongeren die van buiten het bisdom komen betalen €785,-. Schrijf je in voor 9 mei, daarna wordt de reis €80,- duurden en kun je nog inschrijven tot uiterlijk 1 juni*. Wil je graag per mail op de hoogte blijven? Stuur dan een mailtje aan info@jongbisdomhaarlem.nl.

*Noot: Oorspronkelijk lag de uiterlijke inschrijfdatum op 5 juni. De internationale WJD organisatie in Krakau heeft echter alle landen verzocht hun definitieve aanmeldingen vóór 1 juni door te geven.

Schema

20 Juli     Vertrek vanuit Haarlem  27 t/m 29 Juli  Nederlandse catechese 
20 Juli Aankomst Praag 28 Juli Aankomst paus Franciscus
21 Juli  Welkom door Sant'Egidio        30 Juli Nacht op het veld
25 Juli Auschwitz 31 Juli Slotmis WJD
25 Juli  Aankomst Krakau 1/2 Augustus        Terugreis
26 Juli  Opening WJD 2 Augustus Aankomst in Nederland

 

Gerelateerde artikelen WJD | 2016 | WJD | Krakau
share on facebook share on twitter share via email