12-15
16-30
Muziek en video
logo

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Wereldjongerendag(en)   >   Sponsoractie WJD Krakau

Sponsoractie WJD Krakau

Het jongerenplatform heeft een prachtige sponsoractie opgestart. Er worden speciaal voor de Wereldjongerendagen (WJD) noveenkaarsen en wijnflessen ingekocht voor een lage prijs die jij voor een meerprijs kunt verkopen. Van de opbrengsten die hieruit ontstaan kun jij jouw WJD-reis voor een deel betalen.

 

 

Hoe werkt het?

Het jongerenplatform heeft een grote hoeveelheid noveenkaarsen en flessen wijn kunnen inkopen om door te verkopen in de parochies van Bisdom Haarlem-Amsterdam. Zij hebben etiketten met het reisthema Dare2share! en het WJD-logo op de kaarsen en flessen wijn laten aanbrengen. Deze kaarsen en flessen wijn kun jij voor een lage prijs inkopen bij het jongerenplatform en voor een meerprijs verkopen in jouw parochie of omgeving. Met de opbrengsten kun jij een deel van jouw reis naar Krakau betalen. De kaarsen en wijn zijn door het hele bisdom op te halen bij leden van het jongerenplatform.

Wat moet je doen?

1. Neem contact op met jouw parochie en vraag of er een geschikte moment is na een viering (bv: mededelingen) waarin jij parochianen mag vertellen over de WJD en je kaarsen en wijn mag verkopen ter sponsoring van jouw WJD-reis.

2. Stuur een mail naar dare2share2016@gmail.com dat je wilt deelnemen aan de sponsoractie. Laat even weten wie je bent, in welke parochie of plaats je woont en hoeveel kaarsen en wijnflessen(wit/rood) je wilt inkopen.

3. Na reactie van het jongerenplatform kun je de kaarsen en wijn ophalen bij één van de leden van het jongerenplatform bij jou in de buurt. 

4. Verkoop de kaarsen en wijn in jouw parochie.

Waarom zou je dit doen?

Je wilt graag naar de WJD, maar je kunt wel wat financiële ondersteuning gebruiken. Met miljoenen jongeren een stad overnemen en daar samen het geloof vieren levert een onvergetelijk feest op wat je niet zomaar meer vergeet. 

Deelname aan de WJD en de reis er naartoe kost natuurlijk geld. Het is niet duur als je kijkt naar wat je er voor terugkrijgt, maar het blijft veel geld. Met deze sponsoractie kun je een deel van jouw reiskosten terugverdienen en tegelijkertijd mensen uit jouw omgeving en parochie bekendmaken met de WJD.

De inkoop-  en verkoopadviesprijs:

- De noveenkaarsen kun je inkopen voor €2,50. Het advies is om deze te verkopen voor €7,50.

- De flessen wijn zijn verkrijgbaar voor €5,-. Het advies is om deze te verkopen voor €10,-.

Per product verdien je zo €5,- waarmee jij jouw WJD-reis kunt betalen. Uiteindelijk mag jij zelf de verkoopprijs bepalen aan de hand van wat jij denkt dat mogelijk is. Er is voldoende voorraad, je kunt zoveel bestellen als je wilt.

Als groep

Zit je in een jongerenkoor, een jongerengroep of ben je met een aantal jongeren uit jouw parochie en wil je samen naar de WJD? Je kunt de actie ook als groep organiseren. Op die manier kun je in verschillende kerken van jouw parochie langsgaan om kaarsen en wijn te verkopen. Als jongerengroep kunnen jullie dan een bedrag bij elkaar brengen dat jullie gezamenlijk verdelen onder de WJD-gangers. Je kunt ook vragen of jouw parochie de inkoopprijs wilt betalen zodat de verkoop meer oplevert.

 

Doe Mee!

dare2share2016@gmail.com

Sponsoractie M25 Hoofddorp
Meer >>

Vrijdag 20 november hield M25 Hoofddorp haar eerste sponsoractie. Er werden Cupcakes gemaakt en verkocht. Naast de Cupecakes werend ook de WJD-wijn en WJD-kaarsen verkocht. Als groep hebben ze een leuk eerste bedrag opgehaald om straks hun reis naar de WJD mee te betalen. Hieronder een aantal foto's van de actie in Hoofddorp.

<div id="fb-root"></div><script>(function(d, s, id) {  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];  if (d.getElementById(id)) return;  js = d.createElement(s); js.id = id;  js.src = "//connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3";  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script><div class="fb-post" data-href="https://www.facebook.com/JongbisdomHA/posts/957849850929376" data-width="500"></div>

Gerelateerde artikelen WJD | 2016 | Dare2share!
share on facebook share on twitter share via email