achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Begeleiders   >   Netwerkbijeenkomsten   >   Netwerkbijeenkomst 8 nov: Weerstand

Netwerkbijeenkomst 8 nov: Weerstand

Wanneer we ons inzetten voor het goede, kan dat wel eens wat weerstand oproepen. En inzetten voor het goede dat doen jullie als jongerenwerkers en priesters allemaal. Daar zijn we super blij mee! We begrijpen dat daar af en toe ook behoefte is aan wat steun van anderen en wat sparringsmogelijkheden. Zet daarom 8 november in je agenda en kom ook naar de netwerkbijeenkomst!!

Weerstand

In het tiener- en jongerenwerk kun je je wel eens niet gesteund voelen of soms zelfs tegengewerkt. Mensen die er andere opvattingen op na houden, de situatie die niet altijd meehelpt of geestelijke tegenwerking. Hoe ga je om met mensen die anders denken dan jij? Hoe houd jij je staande als je misschien wel de handdoek in de ring wil gooien? Hoe houd je je focus op het goede?

Daar willen we samen over denken en praten met elkaar onder begeleiding van Robert van Aken.

Focus

De focus van het tiener- en jongerenwerk kan nog wel eens verschuiven of troebel worden. Met jouw werk wil je mensen naar God leiden. Je wilt Hem centraal stellen met veel of weinig woorden. Na een gezamenlijke maaltijd luisteren we naar Alpha Nederland. Hoe leid je tieners/jongeren naar Jezus? En hoe houd je de dialoog vrij? Frank Jansons (alpha katholiek) komt spreken over wie is Jezus voor jou en wat kan alpha betekenen voor jouw jongerengroep.

Netwerken en de beperkingen

De bijeenkomst is bedoeld om naast inhoudelijk gevoed te worden ook vooral met elkaar te praten en te sparren. In deze bijzondere tijden is netwerken erg lastig rekening houdend met de beperkingen. Beide sprekers zullen online een bijdrage doen en het programma is geheel online te volgen. Tijdens de zoomsessie gaan we in breakoutrooms uiteen om in kleinere groepen te kunnen spreken en elkaar van advies te voorzien. Tijdens de maaltijd blijft de sessie geopend om in een grote of kleinere groepen te praten.

Programma

16:45 uur Ontvangst en welkom

17:00 uur Robert van Aken over identiteit

17:30 uur Alpha NL Wie is Jezus voor mij? + deelgroepjes

18:15 uur Eten

19:15 uur Robert van Aken over weerstand

19:45 uur Alpha Youth gebruiken

20:00 uur Napraten

Info

Wat: Netwerkbijeenkomst weerstand

Wie: Allen die actief zijn in het tiener- en jongerenwerk

Wanneer: zondag 8 november | 17:00-20:30 uur (met onderbreking om te eten)

Waar: Online via zoom 

Aanmelden: info@jongbisdomhaarlem.nl

Gerelateerde artikelen Netwerkbijeenkomst | Jongerenwerkers | weerstand
share on facebook share on twitter share via email