12-15
16-30
Muziek en video
logo

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   KJD-festival   >   Trinity op de KJD

Na het geweldige optreden en het enthousiaste onthaal op de KJD van 2012 hebben ze in Katholiek Nederland enig stof doen opwaaien. Niet van kritiek, maar van dansende katholieke jongeren. De band die er atlijd een feestje van maakt, moet daarom gewoonweg een podium krijgen op het KJD festival.

De Band

 

Trinity maakt christelijke popmuziek met Zuid-Amerikaanse en Ierse invloeden. Ze willen door passievolle muziek hun luisteraars over grenzen heen laten kijken en enthousiasmeren in hun geloof. De band bestaat uit vier jonge getalenteerde muzikanten: Elbert Smelt: leadzang, quena (Inca-fluit), tin & low whistles (Ierse fluiten), zampoña (Andes-panfluit), saxofoon. Johan Smelt: akoestische en Spaanse gitaar, charango (klein Peruaans gitaartje) en zang. Bert Bos: basgitaar, contrabas en zang. Niek Smelt: drums, bodhrán (Ierse folktrommel), bombo (Inca-trommel), percussie.
Drie van de vier bandleden, de drie gebroeders Smelt, zijn opgegroeid in Peru als MissionKids. Dat is duidelijk terug te horen in de muziek en teksten. De Up-tempo Spaanstalige Zuid-Amerikaanse invloeden, aangevuld met hun liefde voor Keltische klanken, en Europese popmuziek levert een bijzondere mengeling van ritmische en meeslepende nummers op.
 

Trinity - Fiesta Celestial

 

Meer >>
share on facebook share on twitter share via email