12-15
16-30
Muziek en video
logo

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   KJD-festival   >   Programmaboekje beschikbaar

Héél véél te doen, te zien en te beleven!

Er is héél véél te doen, te zien en te beleven tijdens het KJD Festival! In het uitgebreide >PROGRAMMABOEKJE< lees je daar alles over! Meer informatie over de bands, sprekers, andere artiesten en je treft er een plattegrond aan van het festivalterrein. Het is te veel om allemaal mee te kunnen maken, dus dat wordt kiezen!!

 

Is er nog meer te beleven naast de optredens van de bands?

Jazeker! Er zijn verschillende keuzeprogramma's waar je aan kan deelnemen met mime en dans, katholicisme voor dummies, jamsessie van slagwerkopleiding 'Beat it', theaterworkshop; stap uit je comfortzone!, inleidingen door diverse sprekers over roeping, aanbidding, biecht, gerechtigheid, een Maria Safari en natuurlijk het uitreiken van de HOOP award! Ook wordt er de hele dag de gelegenheid geboden om het sacrament van boete & verzoening te ontvangen en is er ook een kapeltent met uitstelling van het Allerheiligste. Daar vind je midden in de drukte van het festival op een hele bijzondere manier toch de stilte.

Meer over het KJD Festival
Meer >>

De Katholieke Jongerendag (KJD) is een jaarlijks weekend om andere katholieke tieners en jongeren te ontmoeten in de leeftijd van 12 t/m 30 jaar. Tijdens het festival zijn er vooraanstaande artiesten en sprekers en zijn er op het festival in kleinere ruimtes gesprekken over geloofsverdiepende thema's, kennismakingsactiviteiten, een kapel, gelegenheid tot het ontvangen van het sacrament van boete en verzoening en is er een informatiemarkt voor kerkelijke- en maatschappelijke organisaties. De dag wordt afgesloten met de grootste jongeren Eucharistieviering van Nederland waarbij verschillende bisschoppen aanwezig zijn. Op zaterdagavond is er een sterk op inhoud gericht ontmoetingsprogramma voor jongeren (16+) met verschillende optredens. Kom je al de zaterdagavond? Neem dan je eigen tent mee of spreek samen af met een vriend of vriendin. Er is een eigen campingterein om te overnachten, dat wordt zeker heel gezellig! Het dagprogramma is een aanbod voor tieners (12-15) en jongeren (16-30).

Van dag naar festival

Tot en met 2012 vond deze dag plaats in het najaar in de Maaspoorthal in Den Bosch. In het voorjaar van 2013 heeft de opzet van de KJD een metamorfose ondergaan waardoor we nu in juni 2014 terugkomen met het ‘KJD Festival’. Het KJD Festival wordt in het weekend van zaterdagavond 28 en zondag 29 juni 2014 georganiseerd op het terrein van Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk. Meef informatie: www.KJDFestival.nl

share on facebook share on twitter share via email