12-15
16-30
Muziek en video
logo

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   KJD-festival   >   KJD Festival: Nieuw, Puur en Intens

KJD Festival: Nieuw, Puur en Intens

Gisteravond is tijdens de KJD-aftrapavond het thema van het KJD Festival bekendgemaakt: Nieuw, Puur en Intens. “Geloven is een intense ervaring,” zegt projectleider Marjolijne Koomen over het motto. “Geloven is iets wat je raakt en je in beweging zet. Daarin zoeken wij als jongeren naar authenciteit, we willen puurheid zien. Practice what you preach. Dat zie je terug in de opzet van het nieuwe festival.”

Begin 2013 maakten we al bekend dat de Katholieke Jongerendag over zou gaan in een nieuw format: niet langer één ontmoetingsdag in een grote hal, maar twee dagen " met overnachting " op een groen festivalterrein. De Katholieke Jongerendag (KJD) is omgedoopt tot KJD Festival.

Lekker veel muziek 

De eerste bandnamen gaat Jong Katholiek in de loop van de komende week bekendmaken. "Ik kan alvast vertellen dat de line-up een leuke mix van verschillende muziekstijlen wordt, van artiesten die in hun muziek hun christelijke identiteit tot uiting brengen" aldus Marjolijne. Voor de rest: houd onze Facebookpagina in de gaten!

Veel te doen 

Wat je naast goede muziek verder kunt verwachten, zijn theater, sprekers, workshops, masterclasses en verschillende sportieve en creatieve doe-dingen. Het festival start op zaterdag aan het eind van de middag met een programma voor jongeren van 16 jaar en ouder. Het programma op de zondag is voor jongeren van 12 - 30 jaar. Deze dag beginnen we met een grote eucharistieviering in de open lucht, die live door de RKK zalworden uitgezonden op Nederland 2 en waarin Mgr. Punt (bisschop van Haarlem-Amsterdam) hoofdcelebrant is.

Met je tentje tussen het groen

De locatie voor het festival is het terrein van Abdij Marií­­­­­­«nkroon in het Brabantse Nieuwkuijk. Marjolijne: 'We zijn te gast bij de Focolarebeweging, een van de nieuwe katholieke bewegingen die in Nederland al jaren betrokken zijn bij de Katholieke Jongerendag. Het is een prachtig terrein in een groene omgeving. Je tentje opslaan in de achtertuin van een echte abdij, tot 's avonds laat genieten van goede muziek en 's ochtends wakker worden van de fluitende vogels... dat wordt toch intens genieten?'

Op de hoogte blijven? 

28 en 29 juni kun je alvast in je agenda zetten en volg de verdere nieuwtjes op deze website en via Facebook en Twitter. Zet op 4 april ook even een vrolijke reminder in de agenda, dan start namelijk de kaartverkoop!

Bron: Jong Katholiek

Wat is het KJD Festival?
Meer >>

De Katholieke Jongerendag (KJD) is een jaarlijks weekend om andere katholieke tieners en jongeren te ontmoeten in de leeftijd van 12 t/m 30 jaar. Tijdens het festival zijn er vooraanstaande artiesten en sprekers en zijn er op het festival in kleinere ruimtes gesprekken over geloofsverdiepende thema's, kennismakingsactiviteiten, een kapel, gelegenheid tot het ontvangen van het sacrament van boete en verzoening en is er een informatiemarkt voor kerkelijke- en maatschappelijke organisaties. De dag wordt afgesloten met de grootste jongeren Eucharistieviering van Nederland waarbij verschillende bisschoppen aanwezig zijn. Op zaterdagavond is er een sterk op inhoud gericht ontmoetingsprogramma voor jongeren (16+) met verschillende optredens. Kom je al de zaterdagavond? Neem dan je eigen tent mee of spreek samen af met een vriend of vriendin. Er is een eigen campingterein om te overnachten, dat wordt zeker heel gezellig! Het dagprogramma is een aanbod voor tieners (12-15) en jongeren (16-30).

Van dag naar festival

Tot en met 2012 vond deze dag plaats in het najaar in de Maaspoorthal in Den Bosch. In het voorjaar van 2013 heeft de opzet van de KJD een metamorfose ondergaan waardoor we nu in juni 2014 terugkomen met het ‘KJD Festival’. Het KJD Festival wordt in het weekend van zaterdagavond 28 en zondag 29 juni 2014 georganiseerd op het terrein van Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk. Meef informatie: www.KJDFestival.nl

 

share on facebook share on twitter share via email