12-15
16-30
Muziek en video
logo

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Rome 2015   >   Volg ons live vanuit Rome

Volg ons live vanuit Rome

Vanaf donderdag gaat het echt gebeuren en vertrekken de eerste mensen uit ons bisdom per bus naar de stad op de zeven heuvels: Rome. Vrijdag en zaterdag sluiten de overige mensen aan en zijn we met totaal 780 mensen vanuit ons bisdom in de eeuwige stad. Daarvan gaan er maar liefst 250 kinderen, tieners en jongeren mee! Omdat niet iedereen mee kan en we de achterblijvers natuurlijk goed willen informeren zijn we te volgen via internet en televisie. In de voorbereidingen zijn lekker opvallende spandoeken gemaakt die door een beetje camera natuurlijk zeker gespot zullen worden. Wil je dus weten waar we op dat grote Sint Pietersplein staan? Zoek ons spandoek!

Live beelden vanaf het Sint Pietersplein

Op zondag 3 mei verzamelen we om 12.00 uur op het Sint Pietersplein om met de paus het 'Regina Caeli' te bidden.
Op woensdag 6 mei verzamelen we om 9.30 uur opnieuw op het Sint Pietersplein voor de algemene audiëntie met paus Franciscus. 
De koorschool van onze Haarlemse kathedraal mag een lied zingen voor de paus en natuurlijk zullen wij (de jongeren en de overige pelgrims) ook van zich laten horen als de paus ons begroet! De mensen uit ons bisdom zitten bij de audiëntie in een gereserveerd vak vooraan. 
Het 'Regina Caeli' en de audiëntie zijn live te volgen via de websites:
www.rkk.nl en
www.romereports.com 

Website

Verder zijn we natuurlijk ook te volgen via de website van het bisdom: www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl. Hier zal dagelijks één of meer verslagen met foto's en filmpjes worden gepubliceerd. Op de website is onder andere ook het volledige programma van de bisdombedevaart te vinden en meer informatie over de tieners en jongeren in Rome! Op donderdag 7 mei vertrekt iedereen weer naar huis. De buspelgrims komen op 9 mei weer thuis.

Bid mee

In Rome zullen we in ieder geval voor alle tieners en jongeren uit ons bisdom bidden. Speciaal voor degene die eigenlijk graag met ons mee hadden gewild of op zoek zijn naar God en Hem nog niet hebben kunnen vinden. Natuurlijk hebben de tieners en jongeren op reis ook gebed nodig voor deze bijzondere reis! Bid jij met ons mee?

Meer informatie over de bisdombedevaart
Meer >>

Sinds het begin van het christendom bezoeken christenen heilige plaatsen. Een reis is altijd een onderneming en je weet vooraf nooit wat je zult beleven. Wij dagen je uit om te kiezen voor het onbekende, om je te laten verrassen! Om met andere tieners, jongeren, de bisschoppen en  vele andere mensen op bedevaart te gaan naar Rome.

Jongerengprogramma

Het jongerenprogramma sluit in principe aan bij het volwassenprogramma. Maar, op momenten haken we daarvan af, voor eigen programmaonderdelen. Denk bv. aan een gezellige avond of een spel in de stad, een eigen verdiepend programma of het bezoeken van een bijzondere plek. Ook is er  ruimte om Rome op eigen gelegenheid te verkennen. Je verblijft in het hotel bij mensen uit je eigen parochie. Ken je eigenlijk nog  niemand? Dan kijken we met jou naar een geschikte plek. Er zijn vast nog wel anderen die niemand kennen!

Het jongerenprogramma is voor jongeren van 18 t/m 30 jaar. Er zijn twee reismogelijkheden: met de bus (10 dagen voor € 999) of met het vliegtuig (6 dagen voor € 859). Het jongerenprogramma is van 2 t/m 7 mei 2015, als de gehele groep van de bisdombedevaart in Rome is aangekomen.

Tienerporgramma

Rome: de stad van het Romeinse rijk, van machtige keizers, stoere helden en heldhaftige gladiatoren. Ben jij heldhaftig? Ben jij op zoek naar avontuur of gewoon nieuwsgierig naar de verhalen die deze stad jou te bieden heeft? Kom met ons mee op reis en ga de uitdaging aan. Ontdek wat jij in huis hebt en ervaar hoe het is om op bedevaart te gaan, zoals de eerste christenen.

Het tienerprogramma is onderdeel van de bedevaart naar Rome van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Een apart programma vol muziek, sport en spel op een eigen locatie. We trekken er op uit in de ‘eeuwige stad’ en gaan op zoek naar de mooie verhalen en schatten die hier verscholen liggen. Denk aan het Colloseum, het beklimmen van de koepel van de Sint Pieter of een kijkje in de graven die verscholen liggen onder de stad. Ontdek wie jij bent, waar jij voor gaat en zie hoe de eerste christenen hier hun geloof leefden.

Praktische informatie

Het tienerprogramma is voor tieners van 14 t/m 17 jaar en zal zijn in Rome van 2 t/m 7 mei 2015. Tijdens een aantal belangrijke momenten sluiten we aan bij het volwassenprogramma, vooral bij de grote vieringen (en kun je dus even je familie zien, als die ook meegaat). Ouderavond

Voor je ouder(s) en/of verzorger(s) organiseren wij voorafgaand aan de bedevaart op 16 april 2015 een ouderavond in Haarlem. Zo weten  je ouders goed waarmee je op reis gaat, wat je gaat doen en kunnen zij kennis maken met de begeleiders van het tienerprogramma. Je ouders krijgen na je inschrijving hiervoor een uitnodiging.

share on facebook share on twitter share via email