12-15
16-30
Muziek en video
logo

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Rome 2015   >   Kernteam (jongerenprogramma) over hun mooiste plekken in Rome

Onze mooiste plekken in Rome

Van 2 t/m 7 mei 2015 organiseert het Bisdom een Bisdom Bedevaart naar Rome. Speciaal voor jongeren (18 t/m 30 jaar) wordt er naast het hoofdprogramma voor volwassenen, speciale activiteiten in Rome georganiseerd. Voor dit jongerenprogramma is een kernteam samengesteld en zij stellen zich graag aan je voor!

Het kernteam bestaat uit: Ingrid van der Horst (Badhoevedorp), Nikki Schuffelen (Hilversum), Sebastiaan Spiekerman (Hilversum) en Marius van der Knaap (Jong Bisdom Haarlem-Amsterdam).

Een aantal leden van het kernteam vertrok afgelopen zomer al naar Rome om de stad te ontdekken en te verkennen. Hieronder stelt het kernteam zich voor met daarbij hun persoonlijke hoogtepunten van de stad Rome. Hopelijk raak jij net als ons zo enthousiast van deze prachtige stad, dat je geïnspireerd raakt om mee te gaan met deze reis!

Ingrid van der Horst

Mijn mooiste plek van Rome is de Sint Pieter, de grootte van de basiliek en de bijbehorende deuren hebben een grote indruk op mij gemaakt. Ook kan ik erg genieten van de Sixtijnse kapel met de mooie schilderingen. Maar ook geniet ik in Rome van de heerlijke Italiaanse ijsjes. :-)

Marius van der Knaap

Mijn mooiste plek van Rome is het Scavi. In de vorige eeuw zijn er opgravingen gedaan onder de St. Pieter. De reden daarvoor was dat men vertelde dat Petrus daar begraven lag. Inmiddels is er veel onderzoek gedaan en is het graf van Petrus onder de St. Pieter gevonden en in kleine groepjes te bezoeken. Een hele bijzondere en intieme plaats om zo dichtbij het graf van de eerste paus te staan die Jezus zelf in levende lijve heeft gekend! Voor deze plek is speciale toegang nodig en krijg je als je mee gaat met het jongerenprogramma. Dit mag je niet missen!

Nikki Schuffelen

Zelf heb ik al twee keer het voorrecht gehad om naar Rome te gaan en in mei ga ik dus voor de derde keer. De mooiste plek in Rome vind ik toch wel op de koepel van de Sint Pieter met een prachtig uitzicht over Rome. Rome brengt cultuur, geloof, gezelligheid en nog veel meer. Dus ga mee en ontdek het zelf!

Sebastiaan Spiekerman

Mijn favoriete plek is de trevifontein. Een ideale plek om te zitten en mensen te kijken. Je kan de Romeinse cultuur dan ook echt proeven door iedereen voorbij te zien gaan en ondertussen geniet je van de cultuur. Rome is een prachtige stad en erg belangrijk voor ons katholieke geloof. Het lijkt mij mooi om met mede-gelovigen deze stad te ontdekken. Mijn ervaring met dit soort reizen, (vorig jaar ben ik naar de Wereldjongerendagen geweest en afgelopen zomer naar Rome met de VNB), is dat het je in jouw geloof sterkt. Daarnaast ontmoet je nieuwe mensen en maak je nieuwe vrienden. Een mooie gelegenheid lijkt mij om mee te gaan. 

 

Wil je meer informatie over de Bisdom Bedevaart? Neem dan contact op via: 023-5112635 of mvanderknaap@bisdomhaarlem-amsterdam.nl.

 

 

Meer over het tiener- en jongerenprogramma
Meer >>

Sinds het begin van het christendom bezoeken christenen heilige plaatsen. Een reis is altijd een onderneming en je weet vooraf nooit wat je zult beleven. Wij dagen je uit om te kiezen voor het onbekende, om je te laten verrassen! Om met andere tieners, jongeren, de bisschoppen en  vele andere mensen op bedevaart te gaan naar Rome.

Jongerengprogramma

Het jongerenprogramma sluit in principe aan bij het volwassenprogramma. Maar, op momenten haken we daarvan af, voor eigen programmaonderdelen. Denk bv. aan een gezellige avond of een spel in de stad, een eigen verdiepend programma of het bezoeken van een bijzondere plek. Ook is er  ruimte om Rome op eigen gelegenheid te verkennen. Je verblijft in het hotel bij mensen uit je eigen parochie. Ken je eigenlijk nog  niemand? Dan kijken we met jou naar een geschikte plek. Er zijn vast nog wel anderen die niemand kennen!

Het jongerenprogramma is voor jongeren van 18 t/m 30 jaar. Er zijn twee reismogelijkheden: met de bus (10 dagen voor € 999) of met het vliegtuig (6 dagen voor € 859). Het jongerenprogramma is van 2 t/m 7 mei 2015, als de gehele groep van de bisdombedevaart in Rome is aangekomen.

Tienerporgramma

Rome: de stad van het Romeinse rijk, van machtige keizers, stoere helden en heldhaftige gladiatoren. Ben jij heldhaftig? Ben jij op zoek naar avontuur of gewoon nieuwsgierig naar de verhalen die deze stad jou te bieden heeft? Kom met ons mee op reis en ga de uitdaging aan. Ontdek wat jij in huis hebt en ervaar hoe het is om op bedevaart te gaan, zoals de eerste christenen.

Het tienerprogramma is onderdeel van de bedevaart naar Rome van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Een apart programma vol muziek, sport en spel op een eigen locatie. We trekken er op uit in de ‘eeuwige stad’ en gaan op zoek naar de mooie verhalen en schatten die hier verscholen liggen. Denk aan het Colloseum, het beklimmen van de koepel van de Sint Pieter of een kijkje in de graven die verscholen liggen onder de stad. Ontdek wie jij bent, waar jij voor gaat en zie hoe de eerste christenen hier hun geloof leefden.

Praktische informatie

Het tienerprogramma is voor tieners van 14 t/m 17 jaar en zal zijn in Rome van 2 t/m 7 mei 2015. Tijdens een aantal belangrijke momenten sluiten we aan bij het volwassenprogramma, vooral bij de grote vieringen (en kun je dus even je familie zien, als die ook meegaat). Ouderavond

Voor je ouder(s) en/of verzorger(s) organiseren wij voorafgaand aan de bedevaart op 16 april 2015 een ouderavond in Haarlem. Zo weten  je ouders goed waarmee je op reis gaat, wat je gaat doen en kunnen zij kennis maken met de begeleiders van het tienerprogramma. Je ouders krijgen na je inschrijving hiervoor een uitnodiging.

share on facebook share on twitter share via email