12-15
16-30
Muziek en video
logo

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Rome 2015   >   Aangepaste leeftijdsgrenzen tiener- jongerenprogramma

Aangepaste leeftijdsgrenzen tiener- en jongerenprogramma

De leeftijden van het tienerprogramma is iets verhoogd: van 12 t/m 15 jaar naar 14 t/m 17 jaar. De leeftijd voor het jongerenprogramma wordt daarmee ook verhoogd: Dit programma is nu niet voor jongeren vanaf 16 jaar, maar vanaf 18 jaar. De bovengrens voor het jongerenprogramma ligt op 30 jaar. Ben jij 12 of 13 jaar? Dan mag je kiezen: Je kan met je ouders mee doen met het volwassenprogramma óf met het tienerprogramma! Gaan al jouw vrienden en vriendinnen met het tiener of het jongerenprogramma mee en heb jij zelf net niet de goede leeftijd? Neem dan contact op met Matthijs Jansen van het tienerprogramma of Marius van der Knaap van het jongerenprogramma.

Subsidieregeling

Voor studerende jongeren onder de 25 jaar is er een subsidieregeling. Er is een zes-daagse vliegreis en een tien-daagse busreis. Kom je in aanmerking voor de subsidieregeling? Dan kan je al voor 325 euro met het vliegtuig mee en voor 485 euro met de bus. De normale prijs van de vliegreis is 839 euro en 999 euro voor de busreis.

Meer over het tiener- en jongerenprogramma naar Rome
Meer >>

Sinds het begin van het christendom bezoeken christenen heilige plaatsen. Een reis is altijd een onderneming en je weet vooraf nooit wat je zult beleven. Wij dagen je uit om te kiezen voor het onbekende, om je te laten verrassen! Om met andere tieners, jongeren, de bisschoppen en  vele andere mensen op bedevaart te gaan naar Rome.

Jongerengprogramma

Het jongerenprogramma sluit in principe aan bij het volwassenprogramma. Maar, op momenten haken we daarvan af, voor eigen programmaonderdelen. Denk bv. aan een gezellige avond of een spel in de stad, een eigen verdiepend programma of het bezoeken van een bijzondere plek. Ook is er  ruimte om Rome op eigen gelegenheid te verkennen. Je verblijft in het hotel bij mensen uit je eigen parochie. Ken je eigenlijk nog  niemand? Dan kijken we met jou naar een geschikte plek. Er zijn vast nog wel anderen die niemand kennen!

Het jongerenprogramma is voor jongeren van 18 t/m 30 jaar. Er zijn twee reismogelijkheden: met de bus (10 dagen voor € 999) of met het vliegtuig (6 dagen voor € 859). Het jongerenprogramma is van 2 t/m 7 mei 2015, als de gehele groep van de bisdombedevaart in Rome is aangekomen.

Tienerporgramma

Rome: de stad van het Romeinse rijk, van machtige keizers, stoere helden en heldhaftige gladiatoren. Ben jij heldhaftig? Ben jij op zoek naar avontuur of gewoon nieuwsgierig naar de verhalen die deze stad jou te bieden heeft? Kom met ons mee op reis en ga de uitdaging aan. Ontdek wat jij in huis hebt en ervaar hoe het is om op bedevaart te gaan, zoals de eerste christenen.

Het tienerprogramma is onderdeel van de bedevaart naar Rome van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Een apart programma vol muziek, sport en spel op een eigen locatie. We trekken er op uit in de ‘eeuwige stad’ en gaan op zoek naar de mooie verhalen en schatten die hier verscholen liggen. Denk aan het Colloseum, het beklimmen van de koepel van de Sint Pieter of een kijkje in de graven die verscholen liggen onder de stad. Ontdek wie jij bent, waar jij voor gaat en zie hoe de eerste christenen hier hun geloof leefden.

Praktische informatie

Het tienerprogramma is voor tieners van 14 t/m 17 jaar en zal zijn in Rome van 2 t/m 7 mei 2015. Tijdens een aantal belangrijke momenten sluiten we aan bij het volwassenprogramma, vooral bij de grote vieringen (en kun je dus even je familie zien, als die ook meegaat). Ouderavond

Voor je ouder(s) en/of verzorger(s) organiseren wij voorafgaand aan de bedevaart op 16 april 2015 een ouderavond in Haarlem. Zo weten  je ouders goed waarmee je op reis gaat, wat je gaat doen en kunnen zij kennis maken met de begeleiders van het tienerprogramma. Je ouders krijgen na je inschrijving hiervoor een uitnodiging.

share on facebook share on twitter share via email