12-15
16-30
Muziek en video
logo
Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Thema-pagina's   >   Liefde   >   Vreemd gaan

Vreemd gaan

Kiezen

Ben jij ook weleens ontzettend verliefd geweest? Rondgelopen met vragen als, vindt die ander mij ook leuk? Moet ik het vragen? Wordt dit mijn eerste kus? Na een tijdje, als je een relatie hebt en vaak hebt afgesproken, dan wordt dat gevoel minder of gaat het soms even weg. Wat doe je dan? Ga je voor die persoon, blijf je bij hem of haar? Je maakt een keuze voor de ander. Uiteindelijk kan dat mooier, fijner en sterker zijn dan verliefdheid.

Vreemdgaan. De term zelf zegt eigenlijk al dat het niet helemaal goed zit. Misschien is het jouzelf overkomen dat een vriendje of vriendinnetje vreemdging. Je hebt veel met die persoon gedeeld en ineens gaat hij of zij datzelfde doen met een ander. Dat kan veel pijn doen, want jij dacht dat het veilig was bij die persoon en dat voor hem of haar niemand zo bijzonder was als jij. Je voelt je in de steek gelaten.

Verliefdheid

Het is heel logisch dat je, als je een relatie hebt met iemand, soms toch opeens iemand anders leuk vindt. Waarschijnlijk kun je dat ook niet kunt stoppen; het komt en gaat. Verliefd worden is iets dat gewoon kan gebeuren; het is niemands schuld. Ik kan ook met de één beter overweg dan met de ander, en soms zit er iemand bij waarmee ik een extra goede band heb. Als ik al een relatie heb en zoiets gebeurt, vraag ik me af of ik die persoon leuker vindt dan diegene waarmee ik een relatie heb. Het is een beetje als het hebben van een CD die je al 100x hebt geluisterd en die je leuk vindt maar zo onderhand wel kent. En dan zegt iemand dat je hem kunt ruilen voor een andere CD; daarvan ken je maar één nummer (dat wel heel erg leuk is!) Moet je nu die CD gaan ruilen? Je weet namelijk niet wat er nog meer voor liedjes op staan. En dat is natuurlijk ook het leuke en tegelijk het gevaar van vreemdgaan. Je weet nog niet hoe die andere persoon is, en dat is spannend.

Kiezen

Zoals ik eerder zei, kun je verliefd worden niet zelf bepalen; dat overkomt je. Maar jouw eigen keuzes kun je wel sturen. Soms word je verliefd op een ander en begin je dus te twijfelen aan je eigen relatie. Bedenk dan eerst waarom dat gebeurt. Je kunt het bespreken met een goede vriend of vriendin. Misschien kom je er zo juist achter waarom je zoveel van je huidige vriend of vriendin houdt, en dat het meer is dan een gevoel. Zo niet, bespreek het met je vriendje of vriendinnetje. Dat is moeilijk, maar dan ben je wel eerlijk, wat heel belangrijk is in een relatie. Bedenk goed, het gras lijkt altijd groener aan de overkant. Wat je hebt, is vaak meer waard dan je denkt.

selfie Thomas klein.png
Thomas

share on facebook share on twitter share via email