12-15
16-30
Muziek en video
logo
Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Thema-pagina's   >   Geloven   >   Eeuwig Leven

Eeuwig Leven

Feest voor altijd

Alles is mogelijk, lijkt het tegenwoordig.. We worden steeds ouder en sommige wetenschappers zijn er zelfs heilig van overtuigd dat we uiteindelijk onsterfelijk zullen worden. Persoonlijk moet ik er niet aan denken om als een halve robot met gekweekte organen door te blijven leven. Wat vind jij? Jezus heeft het in de Bijbel ook vaak over eeuwig leven. Is dat wat Hij bedoelde?

Feest voor altijd

Waarschijnlijk snap je wel dat het voorbeeld hierboven niet het eeuwige leven is dat christenen bedoelen. Een bekende Bijbeltekst zegt: ‘Zoveel heeft God van de wereld gehouden, dat Hij zijn eniggeboren Zoon heeft geschonken. Zodat iedereen die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven bezit..’(Johannes 3:16). Ik heb me vaak afgevraagd wat dit nou betekent voor mijn dagelijks leven. Is het een kwestie van het leven op aarde uitzitten, totdat je naar dat paradijs mag? Ik denk het niet. Het eeuwige leven begint nu al hier op aarde, doordat wij Jezus hier al mogen leren kennen (Johannes 17.3). Doordat we met Jezus mogen leven, hebben we hier op aarde al een voorproefje op de hemel. Na onze dood gaat dat leven door, maar dan anders. Een nieuw en perfect leven voor altijd.

Saai

Niettemin, vraag je je misschien af: ‘Moet ik daar dan voor altijd blijven zitten daar boven in de Hemel? Dat is toch vreselijk saai?’. Ik denk niet dat het saai is. Jezus vertelt over de hemel als een feest dat niet meer ophoudt. We worden dus niet moe en kunnen altijd doorgaan. Ik stel me voor dat je op dat feest steeds mooie en nieuwe dingen ontdekt waar je verwonderd over bent en gelukkig van wordt. Als een kind in de speeltuin ontdek je steeds nieuwe dingen die je kunt doen, zonder einde. Is dat niet gaaf?

Hier op aarde

Hier op aarde kunnen we het al werken aan dat paradijs. Bijvoorbeeld door de keuzes die je maakt over hoe jij je leven inricht, keuzes in relaties en keuzes voor het goede. Hij wil graag dat deze aarde ook een paradijs is, zoals de hemel. Hij geeft ons mensen talenten om van anderen te houden en voor ze te zorgen. Daarmee kunnen we de wereld beter en mooier maken. Wat je wel en niet doet op deze aarde, maakt dus een groot verschil. YOLO (You Only Live Once) betekent dan iets heel anders! Het is maar net hoe je het bekijkt!

Rust

De belofte van eeuwig leven geeft mij ook rust. Als je steeds weer berichten leest over oorlogen, je ziet in je omgeving wat mensen elkaar aandoen, of je krijgt te maken met ziekte en dood. Dan mag je weten dat dit niet het einde is, maar dat er bij God voor ieder van ons een prachtige plek is in de hemel. Je hoeft dus niet meer krampachtig alle feestjes af te gaan, bang om iets te missen. Want weet je: The best is yet to come!!

Stephanie klein.png
Stefanie

share on facebook share on twitter share via email