Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Over ons   >   Jongerenplatform

Jongerenplatform

Het Jongerenplatform van het bisdom Haarlem-Amsterdam bestaat uit een aantal enthousiaste jongeren die in het dagelijks leven lekker druk zijn met studeren, werken en van alles en nog wat. Toch willen ze iets betekenen voor de jongekerk in ons bisdom en sluiten ze aan bij het jongerenplatform. Door hun inbreng (mening, ervaringen en ideeën) en activiteiten te organiseren dragen ze bij aan een kerk die interessant en uitnodigend is voor jongeren!

De leden

De leden van het Jongerenplatform wonen verspreid over ons bisdom:

Nico, voorzitter (Middenmeer), Arno (Amsterdam), Eva (Heerhugowaard), Gerard (Amsterdam), Thomas (Heerhugowaard), Victoria (Amsterdam), Renske (Heerhugowaard) en Matthijs namens het jongerenpastoraat (Haarlem).

Onder verantwoordelijkheid van het Jongerenpastoraat organiseert het platform een aantal activiteiten waarbij ze andere jongeren volop willen betrekken. Jaarlijkse evenementen die steeds terugkomen zijn het kerstdiner en de Palmzondagviering.

Voor wie?

De activiteiten van het Jongerenplatform zijn voor alle jongeren die de middelbare school hebben afgerond, dus vanaf pakweg 16 jaar. De bovengrens van hun doelgroep ligt op 30 jaar.

Activiteiten

Het Jongerenplatform wil de 'wereldkerk' zichbaar maken in ons bisdom. Dit doet ze door mee te werken aan de promotie van de internationale Wereldjongerendagen, de Wereldjongerendag, de Stille Omgang en andere landelijke of bisdomactiviteiten.

De Wereldjongerendag is in ons bisdom ieder jaar op Palmzondag. In ongeveer ieder ander bisdom ter wereld is dat ook zo! Hou deze website in de gaten voor wat er komende Wereldjongerendag gaat gebeuren!

Verder biedt het Jongerenplatform ondersteuning aan het Jongerenpastoraat in ons bisdom en aan de Blauwe zusters die wonen in het Julianaklooster in Heiloo.
Lijkt het je leuk om het Jongerenplatform te komen versterken? Aarzel niet en stuur een mailtje naar info@jongbisdomhaarlem.nl

jplogo.JPG

Geschiedenis

Het Jongerenplatorm is ontstaan na de Wereldjongerendagen in Parijs (1997). Een groep jongeren kwam heel enthousiast terug en overlegden met elkaar hoe ze dit enthousiasme op andere jongeren konden overbrengen. Want, zo meenden zij, de wereldkerk is jong en leeft, en dat moet iedere jongere in het bisdom weten! Ze zijn daarom begonnen met het organiseren van activiteiten. En met succes!