WJD

WJD

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Tieners   >   Spannende online game Sirkelslag haalt €45.000 op voor india

Spannende online game Sirkelslag haalt €45.000 op voor india

Meer dan 6000 jongeren in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar hebben onlangs 45.000 euro opgehaald voor kinderen in de knel in India. Samen speelden de jongeren in teams de online battle Sirkelslag. Dit jaar speelden 630 groepen mee. Dit zijn 100 groepen en 1000 jongeren meer dan vorig jaar.

Wat is dit voor spel?

Sirkelslag is een interactief spel georganiseerd door JOP, jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk, en Kerk in Actie. Onder leiding van KRO-NCRV-presentator Klaas van Kruistum voerden meer dan 600 jeugdgroepen opdrachten uit. Sirkelslag brengt thema’s als geloof, maatschappelijke probleemen omgaan met deze wereld ter sprake op een begrijpelijke manier onder de aandacht. Dit door een aantal leuke spelopdrachten. Nieuw dit jaar was een heuse veiling, waarmee geld opgehaald werd voor kinderen in India. In India werken duizenden kinderen in textielfabrieken. Ze werken daar onder hele slechte omstandigheden voor onze kledingmerken. Met dit spel haal je met jouw groep geld op voor deze kinderen.

Sirkelslag SCHOOL en KIDS

De varianten SHOOL en KIDS zullen dit jaar nog plaats gaan vinden. Wil jij met jou klas meedoen schrijf je dan in met jouw klas voor Sirkelslag SCHOOL. Deze variant wordt op 5 juni gespeeld. Daarnaast vindt dit jaar Sirkelslag KIDS plaats op vrijdag 6 november. Daar kun jij je misschien ook nog voor inschrijven.

Op www.sirkelslag.nl is alle informatie te vinden over deze toffe game die je samen met duizende jongeren over heel Nederland kunt spelen.

Meer informatie-tekst
Meer >>